maanantai 1. lokakuuta 2018

Irti arjesta @Tampere

Tampereesta on tullut mulle varsin rakas lomakohde - onhan siellä tullut pyörähdettyä viikonlopun vietossa useita kertoja vuodessa. Majoitun useimmiten Torniin, se on niin helposti siinä rautatien vieressä että junasta saa hypätä melkein suoraan hotelliin. Viikonloppu kuluu nopeasti, kun tekemistä on paljon ja parasta on tietysti kaupungin ruokaravintolat! Usein käyn myös katsastamassa Tammelassa sijaitsevan Antiikkiliike Vaarin Varaston, jonka valikoima koostuu pääosin vanhasta Arabiasta ja kotimaisesta lasista. Monihan teistä tietääkin, että mulla on tällainen rakas keräilykohde ;) Tampereelta on tehty kyllä sen suhteen oikein hyviä löytöjä. Mulle tärkein juttu reissuissa on kuitenkin se ruoka, ja joka reissulla pyrin käymään jossakin uudessa paikassa missä en oo aikaisemmin käynyt. Tällä kertaa aikataulu oli aika tiukka, joten päädyttiin syömään hotellin Grill Itissä joka on sellainen perusvarma valinta.

Moron maisemissa aamupalaa :)

Grill Itissä olemmekin ruokailleet usein, ja varsinkin parsaviikkojen aikaan menu on ihan mielettömän herkullinen. Tältäkin menulta odotin paljon, listalla varsinkin poro ja alkupalojen sesonkia huokuva kurpitsakeitto sai veden kielelle.. kala on Grill Itissä ollut aina todella hyvää, mulle oikeastaan se aterian paras osa (yleensä alkupalana). Tällä kertaa rukiilla leivitetty lohitartar kuitenkin ohitti mun makunystyrät, varmaan juurikin sen rukiin takia. Poro oli tottakai ammattitaidolla valmistettu, mutta jouduin toteamaan että riista ei taida vieläkään olla mun juttu, voi että toivoin että mun maku ois kehittynyt sen verran tässä vuosien aikana :D Mutta lapsuus tuli porosta mieleen, vaikkei me edes poroa syöty vaan papan hirvipaistia. Jälkkärilistan jätin tällä kertaa väliin, oli jo sen verran tuhti ruokailu siinä takana, mutta täytyy sanoa että Grill Itin jälkkärit ei oo kyllä koskaan jättäny kylmäksi. Yks ehdoton suosikki jostakin parin vuoden takaa on valkosuklaamousse ja pistaasimuru. Kurpitsakeitto oli aivan ihanaa, juuri sellaista samettista niin kuin muistelinkin. Hauska uusi makukokemus oli grillattu maa-artisokka, ihan älyttömän hyvää ja ehdottomasti testiin myös kotikeittiössä. 

Myös viereisen Paja Barin pienemmältä listalta ollaan kokeiltu monta eri annosta, joskus esimerkiksi palatessa kaupungilta ollaan syöty illan pikkunälkään näitä plattereita jotka toimii alkupalana kahdelle, tai kevyempänä pääruokana yhdelle. Pajan listalla oli joskus hevosenlihaburgeri ja sen voittanutta ei ole tullut sittemmin vastaan :) Sekä Pajassa että Grill Itissä on parasta aivan superystävällinen ja palveluhenkinen henkilökunta. 

Ehdottomat suosikit oli kurpitsakeitto ja grillattu maa-artisokka. Testiin myös kotona!

Pääruoasta parasta oli lisukkeena tarjoiltu myskikurpitsa.

Kyllä syöminen on aina nautinto, ja ihmisten pitäisi kyllä ehdottomasti käyttää siihen enemmän aikaa ja rahaa - sen sijaan että hussuttaa kumpaakin johonkin haitalliseen, hyödyttömään tai asioihin jotka ei edes tee onnelliseksi. 

Tälle reissulle oli ihan tarkoituskin - kävin kuuntelemassa suomalaisen rockyhtye Wigwamin 50v juhlakeikan. Wigwam on perustettu vuonna 1969, ja se on 70-luvun merkittävimpiä kokoonpanoja suomalaisen rockin saralla. Proge on purrut muhun aina, niin tälläkin kertaa sai muusikon tytär ihmetellä silmät suurina musiikin konkareiden taitoja.

Kirsikkana kakun päällä.. jotain jäi käteenkin, sillä löysimpäs itselleni niin makeat kengät että en voinut niitä ohittaa, en sitten millään! Siinä kun sopivasti tuli samana päivänä monen viikon vuorolisät tilille niin saatoin ihan hyvällä omallatunnolla herkutella vähän tälläkin tavalla. 

Kyllä taas arki tuntuu paremmalta!

Kengät @ Vagabond
-Sarppa-

1 kommentti: